Η βιομηχανία κατασκευής ενδυμάτων μπορεί να φανεί κερδοφόρα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα χαμηλά περιθώρια κέρδους αποτελούν τον κανόνα σε όλους τους τομείς. Οι κερδοφόρες εταιρείες είναι αυτοί που έχουν υπολογίσει ποιος θα κρατήσει την υψηλή ποιότητα ενώ θα κινεί τις παραγγελίες γρήγορα.
 

1563528725(1).jpg    


Γενικά Εργοστάσια Επεξεργασίας Ενδυμάτων


Αυτά τα εργοστάσια δεν διαθέτουν εμπορικό σήμα. Απλώς επεξεργάζονται ξένες ή εγχώριες παραγγελίες και τα κέρδη είναι πολύ χαμηλά. Τα εργοστάσια επεξεργασίας εξωτερικού εμπορίου μπορούν να έχουν μικτό κέρδος 5-10% και πιθανότατα επίσης να αγωνίζονται με αναξιόπιστο προσωπικό και όλο και πιο απαιτητικές απαιτήσεις από τους πελάτες. Τα εργοστάσια επεξεργασίας πλεκτών συχνά έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους, καθώς συνήθως παράγουν τα υφάσματα εκεί, αλλά εάν όχι, τότε τα κέρδη θα είναι ομοίως χαμηλά.
 

Εργοστάσια εξωτερικού εμπορίου


Το κέρδος των εργοστασίων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εξωτερικού εμπορίου είναι πολύ χαμηλό, κυρίως επειδή ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος. Μερικές φορές η εξασφάλιση μιας παραγγελίας μπορεί να μειωθεί σε 1c διαφορά ανά μονάδα τιμής. Σε γενικές γραμμές, το κέρδος του εξωτερικού εμπορίου είναι περίπου 10% και ένα μεγάλο μέρος του προέρχεται από φορολογικές εκπτώσεις ή μερικές φορές το ένδυμα μπορεί να πωληθεί με ζημία και τότε το εργοστάσιο μπορεί να επωφεληθεί από τις φορολογικές εκπτώσεις.
 

Εργοστάσια που κατέχουν αποθέματα ή ανεκτέλεστες παραγγελίες


Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η πλειοψηφία των εργοστασίων ένδυσης.   Μετά τις περισσότερες παραγγελίες θα υπάρξει πλεόνασμα αγαθών, γεγονός που προκαλεί στα εργοστάσια πονοκέφαλο. Αυτό το ανεκτέλεστο υπόλοιπο είναι δύσκολο να διαχειριστεί και το υπερβολικό απόθεμα είναι δύσκολο να καθαριστεί. Είναι συχνά η καλύτερη στρατηγική πώλησης σε τιμή κόστους ή ακόμα και με ζημία.
  1563528753(1).jpg